Keuzegids mbo omdat je jouw toekomst vorm wil geven
Bekijk voorbeeldartikel

Welke opleiding past het beste bij mij?

Welke opleidingen bestaan er eigenlijk allemaal? Bij welke scholen kan ik de opleiding van mijn keuze volgen? En met welke studierichting heb ik de meeste kans op een goedbetaalde baan?

In de Keuzegids mbo vind je de informatie die je nodig hebt voor het maken van een weloverwogen keuze. Voor iedereen die een vervolgopleiding kiest, of helpt bij studiekeuze, is de Keuzegids een gewaardeerd hulpmiddel.

De onafhankelijke redactie van Keuzegids vergelijkt al 30 jaar mbo-opleidingen in Nederland en beoordeelt deze onafhankelijk en kritisch op hun kwaliteit op het gebied van onderwijs en begeleiding, informatie, lesmateriaal en toetsen, stage en omgeving, sfeer en veiligheid. Daarnaast kijkt Keuzegids naar het studiesucces van studenten: lukt het studenten om het tweede jaar te halen en halen zij een diploma op niveau?

Wat staat er nog meer in de Keuzegids mbo?

  • Alle mbo-opleidingen (niveau 2, 3 en 4, bol en bbl), een overzicht van mbo-scholen per regio en een beschrijving van de lesprogramma’s.
  • Arbeidsmarktperspectieven. Die zijn zeker niet voor elke studie even goed. We melden de kans op een passende baan én het gemiddelde startsalaris.
  • Een online locatiecheck om op te zoeken welke opleidingen een school aanbiedt.
  • Artikelen over hoe het mbo werkt, geldzaken en stage lopen.
×
«
»
Format: Aantal pagina’s: Verschijningsdatum: ISBN: Prijs:
Boek, geïllustreerd 240 27 januari 2022 9789087610876 €34,95

Onafhankelijk studieadvies

De Keuzegids wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie, zonder sponsoring of subsidiëring van bedrijven, instellingen of de overheid. In deze gids geen marketingpraatjes dus, maar eerlijke informatie. De studentenoordelen komen van de JOB-monitor, die elke twee jaar door studenten wordt ingevuld. Wij tonen die gegevens op zo’n manier dat er een eerlijk beeld ontstaat van wat studenten vinden van hun opleiding. Ook geven wij een helder beeld van het studiesucces (DUO/OCW en de MBO Raad) en de arbeidsmarkt (ROA). Meer informatie over onze methodiek vind je hier.

Maak je studiekeuze op papier en online

De Keuzegids verschijnt zowel op papier als online.

Naar de Keuzegids OnlineBestel het boek in de webshop

Correcties en aanvullingen

Er zijn altijd aanvullingen en correcties die we verzamelen na het verschijnen van de papieren keuzegidsen. In de online versies van de keuzegidsen worden deze aanvullingen verwerkt middels updates.