Keuzegids Mbo Omdat je verder wil kijken dan glimmende folders

Je wil een leuke mbo-opleiding kiezen die goed bij je past. Maar er is zo veel keus, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Op de websites ziet het er allemaal mooi uit. Maar wat vinden de leerlingen nou écht van hun opleiding? Daarvoor kijk je in de Keuzegids.

Wat staat er in de Keuzegids?

  • Alle mbo-opleidingen van niveau 2 t/m 4 per vakgebied duidelijk omschreven
  • De mogelijke beroepen na je opleiding, met info over baankansen en wat je per uur verdient
  • Informatie over het leerlingenaantal, de doorstroom naar het tweede jaar en de kans dat je zonder vertraging je diploma haalt
  • Onafhankelijk en eerlijk studiekeuze-advies

Onze werkwijze

De Keuzegids wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie, zonder sponsoring of subsidiëring van bedrijven, instellingen of de overheid. In de gids geen marketingpraatjes dus, maar eerlijke informatie. De studentenoordelen komen van de JOB-monitor, die elke twee jaar door studenten wordt ingevuld. Wij vatten we de JOB-vragen samen tot zes kernonderwerpen en vergelijken de resultaten met het landelijk gemiddelde. Ook de cijfers over studiesucces en kans op werk worden op een logische manier verwerkt en vergeleken. Op onze methodiekpagina lees je er meer over.

Op papier en online

De Keuzegids verschijnt zowel op papier als online:

Naar de Keuzegids OnlineBestel het boek in de webshop

Format: Aantal pagina’s: Verschijningsdatum:  ISBN: Prijs:
Boek, geïllustreerd 262 18 december 2018 9789087610753 €29,95

Correcties en aanvullingen

Er zijn altijd aanvullingen en correcties die we verzamelen na het verschijnen van de papieren keuzegidsen. In de online versies van de keuzegidsen worden deze aanvullingen verwerkt middels updates.