Kwaliteitszegel Keuzegids Mbo

Voor de beste ROC’s, AOC’s en vakcolleges

In de Keuzegids Mbo is van honderden opleidingen de kwaliteit gecheckt en vergeleken. Veel mbo-scholen hebben sterke en zwakke opleidingen, dus verschilt het vaak per vakgebied wat de beste school is. Toch zijn er scholen die in veel vakgebieden hoog scoren. De beste ROC’s, AOC’s en vakscholen krijgen een kwaliteitszegel toegekend. Als je dat zegel op een website of in brochures van een school ziet staan, dan weet je dus meteen dat de kwaliteit van het onderwijs daar van hoog niveau is.

 

Keuzegids Mbo (bestellen)

 


hoge resolutie

Topopleiding

In de Keuzegids Mbo heeft deze opleiding een totaalscore van ++ of +++ in de tabel “de beste Mbo-opleidingen”. Dit betekent dat de opleiding tot de beste van Nederland behoort.

Bekijk het overzicht van alle topopleidingen

 

 


hoge resolutie

Beste ROC van Nederland

In de Keuzegids Mbo heeft deze school de hoogste totaalscore in de ranglijst van brede mbo-scholen (zie de tabel op pagina 9).

Er zijn ook zegels voor de 2e plaats en 3e plaats.

 

 


hoge resolutie

Beste groene school (AOC) van Nederland

In de Keuzegids Mbo heeft deze school de hoogste totaalscore in de ranglijst van groene scholen(AOC’s) (zie de tabel op pagina 9).

Er zijn ook zegels voor de 2e plaats en 3e plaats.

 

 


hoge resolutie

Beste vakschool van Nederland

In de Keuzegids Mbo heeft deze school de hoogste totaalscore in de ranglijst van vakcollege’s (zie de tabel op pagina 9).

Er zijn ook zegels voor de 2e plaats en 3e plaats.