Excellente beoordeling masters vooral binnen economie & bedrijf

21 maart 2024 – Excellente masters zijn voornamelijk te vinden in het vakgebied economie & bedrijf. Dat blijkt uit de Keuzegids masters 2024. In totaal zijn maar liefst 17 opleidingen door studenten als excellent beoordeeld. Deze masters behaalden op alle thema’s uit de Nationale Studenten Enquête het hoogst mogelijke resultaat.

Beoordeling
De Keuzegids masters zet jaarlijks alle masterstudies in Nederland, zowel op hbo- als op wo-niveau, op een rij. Met een aanbod van ruim 1.250 masteropleidingen is het voor studenten nog niet zo makkelijk om een goede keuze te maken. Keuzegids helpt de student om door de bomen het bos te zien. Per master is het studentenoordeel op vijf thema’s overzichtelijk weergegeven: inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding op de loopbaan en sfeer. Per thema is een score te behalen, variërend van — (zeer ondergemiddeld) tot ++ (zeer bovengemiddeld). Alle oordelen zijn gebaseerd op de absolute scores uit de Nationale Studenten Enquête 2023. Keuzegids bewerkt deze tot relatieve scores om inzichtelijk te maken hoe opleidingen het doen ten opzichte van het landelijk gemiddelde.

Opleidingen
Het vakgebied economie & bedrijf herbergt dit jaar de meeste excellente opleidingen. Bijna de helft van de best beoordeelde masters behoren tot dit vakgebied. Ook de richting recht & bestuur doet het goed met vier masters met de hoogst haalbare scores. Verder zijn er in de gebieden gezondheid, aarde & milieu en onderwijs & opvoeding masters te vinden die door hun studenten over de hele linie uitstekend gewaardeerd worden. Opvallend is dat met name de masters voor professionals hoog scoren. Maar liefst tien van de zeventien excellente masters zijn bedoeld voor een verdere professionalisering binnen een vakgebied.

17 masterstudies behaalden op ieder thema het hoogst mogelijke resultaat van ++. Een breed scala aan studies en instellingen komt voorbij, van leraar natuurkunde aan NHL Stenden in Groningen tot international management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vorig jaar werden er 18 masters excellent beoordeeld. Lees er meer over in het bijbehorende persbericht.

Excellente wo-masters

Excellente hbo-masters


Keuzegids masters 2024
De nieuwe Keuzegids masters verschijnt op donderdag 21 maart. Daarin staan nieuwe studentenoordelen en een overzicht van alle hbo- en wo-masterprogramma’s die in studiejaar 2024-2025 worden aangeboden. De gids geeft ook toegang tot de online Mastervergelijker, waarmee t/m 10 masters tegelijk vergeleken kunnen worden op het gebied van o.a. specialisaties, studentenoordelen, collegegeld en toelatingseisen.

Noot voor de redactie:
Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar info@keuzegids.nl of bellen naar 071-5231341.