Het zoeken en vergelijken van passende masters buiten je eigen faculteit was tot nu toe veel te lastig. Om hier iets aan te doen, biedt de Keuzegids nu een online “Mastervergelijker”. De meeste informatie erin is voor iedereen toegankelijk.

Voor studiekiezers is het masteraanbod van verschillende universiteiten en hogescholen steeds lastiger te vergelijken. Ze geven allemaal weer een andere naam aan hun specialismen. Ook lopen de toelatingsregels en de informatie daarover uiteen. Volgens de redactie van de Keuzegids belemmert dit alles een werkelijk vrije masterkeuze.

Maar nu is er een oplossing: de Mastervergelijker. Deze online tool biedt precies wat een bachelor nodig heeft om in het eigen vakgebied de opties op een rij te zetten. Bezoekers kunnen steeds maximaal drie masters met elkaar vergelijken. Daarbij zien ze dan naast elkaar van elke master:

  • Details zoals lengte, kosten, instructietaal, te behalen titel.
  • Een overzicht van alle specialisaties.
  • Info over toelatingseisen voor verschillende groepen studenten.

Deze informatie uit de mastervergelijker is nu vrij toegankelijk. Betalende klanten* krijgen ook de gedetailleerde kwaliteitsoordelen van de Keuzegids te zien. Bovendien kunnen zij direct doorklikken naar artikelen uit Keuzegids Masters 2015, waarin nog veel meer toelichting te vinden is.

*) Iedereen die de Keuzegids Masters 2015 als boek koopt, krijgt een inlogcode. En alle abonnees van de onlineversie van deze gids hebben direct toegang tot de Mastervergelijker. Dat geldt dus ook voor studenten bij een instelling met een campuslicentie op de gids. Voorbeelden hiervan zijn Universiteit Leiden en Fontys.

De Mastervergelijker is een integraal onderdeel van de Keuzegids Masters 2015. Hij is in Nederland  de enige in zijn soort en is ontwikkeld toen bleek dat studenten meer en betere informatie zochten dan beschikbaar was. De gidsredactie heeft er maanden aan gewerkt om alle gegevens te verzamelen en is ervan overtuigd dat de tool in een behoefte voorziet. De komende tijd wordt hij doorontwikkeld, op basis van gebruikersreacties. Deze kunt u mailen naar info@choi.nl.