Keuzegids Universiteiten omdat een andere studie misschien wel beter bij je past

Ben je op zoek naar een interessante opleiding met goede baankansen? In de Keuzegids Universiteiten vind je de informatie die je nodig hebt voor het maken van een weloverwogen keuze. Voor iedereen die een vervolgopleiding kiest, of helpt bij studiekeuze, is de Keuzegids een gewaardeerd hulpmiddel.

Wat staat er in de Keuzegids Universiteiten?

  • Alle wo-bachelors, met feiten en beschrijving – ook van particuliere universiteiten. Ook lees je welke specialisaties je waar kunt doen.
  • Toelatingseisen. Kun je je met elk profiel aanmelden, of moet je extra vakken hebben gevolgd? Is er een numerus fixus of speciale selectieprocedure?
  • Arbeidsmarktperspectieven. Die zijn zeker niet voor elke wo-studie even goed. We melden de kans op een passende baan én het gemiddelde startsalaris.

Onze werkwijze

De Keuzegids wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie, zonder sponsoring of subsidiëring van bedrijven, instellingen of de overheid. In de gids geen marketingpraatjes dus, maar eerlijke informatie.

De studentenoordelen komen van de Nationale Studenten Enquête (NSE), die elk jaar door studenten wordt ingevuld.  Wij maken gebruik van die gegevens en bewerken ze vervolgens zelf. Zo vatten we de NSE-vragen samen tot de tien belangrijkste kernonderwerpen en vergelijken deze met het landelijk gemiddelde. Ook bewerken we informatie over studiesucces (VSNU), arbeidsmarkt (ROA) en accreditaties (experts van de NVAO). Op onze methodiekpagina lees je er meer over.

Op papier en online

De Keuzegids verschijnt zowel op papier als online:

Naar de Keuzegids OnlineBestel het boek in de webshop

Correcties en aanvullingen

Er zijn altijd aanvullingen en correcties die we verzamelen na het verschijnen van de papieren keuzegidsen. In de online versies van de keuzegidsen worden deze aanvullingen verwerkt middels updates.