Keuzegids universiteiten zodat je weet wat je opties zijn
Bekijk voorbeeldartikel

Welke opleiding past het beste bij mij?

Welke opleidingen bestaan er eigenlijk allemaal? Met welke studierichting heb ik de meeste kans op een goed betaalde baan? Welke instellingen hanteren een numerus fixus of andere aanvullende toelatingseisen? Hoe zit dat met het bindend studieadvies?

In de Keuzegids universiteiten vind je de informatie die je nodig hebt voor het maken van een weloverwogen keuze. Voor iedereen die een vervolgopleiding kiest, of helpt bij studiekeuze, is de Keuzegids een gewaardeerd hulpmiddel.

De onafhankelijke redactie van Keuzegids vergelijkt al 30 jaar alle universitaire bachelors in Nederland en beoordeelt deze onafhankelijk en kritisch op hun kwaliteit op het gebied van inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding loopbaan en sfeer. Daarnaast kijkt Keuzegids naar het studiesucces van studenten: lukt het studenten om het tweede jaar te halen en halen zij hun diploma binnen vier jaar?

Wat staat er nog meer in de Keuzegids universiteiten?

  • Alle universitaire bachelors, met feiten (o.a. instroom en voertaal) en een beschrijving van de studieprogramma’s – ook van particuliere universiteiten. Ook lees je welke specialisaties je waar kunt doen.
  • Toelatingseisen. Kun je je met elk profiel aanmelden, of moet je bepaalde vakken hebben gevolgd? Is er een numerus fixus of een speciale selectieprocedure?
  • Arbeidsmarktperspectieven. Die zijn zeker niet voor elke studie even goed. We melden de kans op een passende baan én het gemiddelde startsalaris.
×
«
»
Format: Aantal pagina’s: Verschijningsdatum: ISBN: Prijs:
Boek, geïllustreerd 232 24 november 2022
9789087610906
€37,95

Onafhankelijke vergelijking van opleidingen

De Keuzegids wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie, zonder sponsoring of subsidiëring van bedrijven, instellingen of de overheid. In de gids geen marketingpraatjes dus, maar eerlijke informatie. De studentenoordelen komen van de Nationale Studenten Enquête (NSE), die elk jaar door studenten wordt ingevuld. Wij maken gebruik van die gegevens en bewerken ze vervolgens zelf. Zo vatten we de NSE-vragen samen tot de belangrijkste kernthema’s en vergelijken de instellingsscores op deze thema’s met het landelijk gemiddelde. Ook geven wij een helder beeld van het studiesucces (UNL) en de arbeidsmarkt (ROA). Op onze methodiekpagina lees je er meer over.

Maak je studiekeuze op papier en online

De Keuzegids verschijnt zowel op papier als online:

Naar de Keuzegids OnlineBestel het boek in de webshop

Correcties en aanvullingen

Er zijn altijd aanvullingen en correcties die we verzamelen na het verschijnen van de papieren Keuzegidsen. In de online versies van de Keuzegidsen worden deze aanvullingen verwerkt middels updates.