Keuzegids masters omdat je behoefte hebt aan een helder overzicht
Bekijk voorbeeldartikel

Een master kiezen

Welke masters bestaan er eigenlijk allemaal? Met welke specialisatie heb ik de meeste kans op een goed betaalde baan? Welke instellingen hanteren een numerus fixus of andere aanvullende toelatingseisen?

In de Keuzegids masters vind je de informatie die je nodig hebt voor het maken van een weloverwogen keuze. Voor iedereen die een vervolgopleiding kiest, of helpt bij studiekeuze, is de Keuzegids een gewaardeerd hulpmiddel.

De onafhankelijke redactie van Keuzegids vergelijkt al 30 jaar alle universitaire bachelors in Nederland en beoordeelt deze onafhankelijk en kritisch op hun kwaliteit op het gebied van inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding loopbaan en sfeer.

Wat staat er in de Keuzegids masters?

  • Alle hbo- en wo-masters per vakgebied, met feiten (o.a. instroom en voertaal) en een beschrijving van de studieprogramma’s.
  • Arbeidsmarktperspectieven. Die zijn zeker niet voor elke studie even goed. We melden de kans op een passende baan én het gemiddelde startsalaris.
  • Toegang tot de online mastervergelijker, een tool waarmee je tot wel 10 masters kunt vergelijken, o.a. op het gebied van toelatingseisen, specialisaties, voertaal, collegegeld en startdatum.
×
«
»
Format: Aantal pagina’s: Verschijningsdatum: ISBN: Prijs:
Boek, geïllustreerd 232 1 april 2021
9789087610845
€ 29,95

Onafhankelijke vergelijking van opleidingen

De Keuzegids wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie, zonder sponsoring of subsidiëring van bedrijven, instellingen of de overheid. In de gids geen marketingpraatjes dus, maar eerlijke informatie. De studentenoordelen komen van de Nationale Studenten Enquête (NSE), die elk jaar door studenten wordt ingevuld. Wij maken gebruik van die gegevens en bewerken ze vervolgens zelf. Zo vatten we de NSE-vragen samen tot de belangrijkste kernthema’s en vergelijken de instellingsscores op deze thema’s met het landelijk gemiddelde. Ook bewerken we informatie over de arbeidsmarkt (ROA). Op onze methodiekpagina lees je er meer over.

Kies je studie op papier en online

De Keuzegids verschijnt zowel op papier als online.

Naar de Keuzegids OnlineBestel het boek in de webshop

Correcties en aanvullingen

Er zijn altijd aanvullingen en correcties die we verzamelen na het verschijnen van de papieren keuzegidsen. In de online versies van de keuzegidsen worden deze aanvullingen verwerkt middels updates.