Keuzegids Hbo

omdat je wil weten wat je diploma straks waard is

Een geschikte hbo-opleiding kiezen is niet eenvoudig. Je moet er goed over nadenken, maar ondertussen vliegen de pakkende slogans en marketingpraatjes van hogescholen je om de oren. Laat je niet van de wijs brengen, en raadpleeg de Keuzegids Hbo. Daar vind je heldere en onafhankelijke informatie over alle hbo-opleidingen in Nederland.

Wat staat er in de Keuzegids Hbo?

  • Alle hbo-bachelors per vakgebied omschreven,
  • De toelatingseisen per opleiding,
  • De baankansen per vakgebied,
  • Studiesucces per opleiding,
  • Kwaliteitsoordelen van studenten en experts,
  • Alles wat je als toekomstig hbo-student moet weten, van collegegeld tot kamerhuur

Onze werkwijze

De Keuzegids wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie, zonder sponsoring of subsidiëring van bedrijven, instellingen of de overheid. In de gids geen marketingpraatjes dus, maar eerlijke informatie.

De studentenoordelen komen van de Nationale Studenten Enquête (NSE), die elk jaar door studenten wordt ingevuld.  Wij maken gebruik van die gegevens en bewerken ze vervolgens zelf. Zo vatten we de NSE-vragen samen tot de tien belangrijkste kernonderwerpen en vergelijken deze met het landelijk gemiddelde. Ook bewerken we informatie over studiesucces (Vereniging Hogescholen), arbeidsmarkt (ROA) en accreditaties (experts van de NVAO). Meer over onze methodiek vind je hier.

Op papier en online

De Keuzegids verschijnt zowel op papier als online.

Naar de Keuzegids OnlineBestel het boek in de webshop

Correcties en aanvullingen

Er zijn altijd aanvullingen en correcties die we verzamelen na het verschijnen van de papieren keuzegidsen. In de online versies van de keuzegidsen worden deze aanvullingen verwerkt middels updates.