Keuzegids hbo omdat je wil weten wat je diploma straks waard is
Bekijk voorbeeldartikel

Welke opleiding past het beste bij mij?

Welke opleidingen bestaan er eigenlijk allemaal? Met welke studierichting heb ik de meeste kans op een goedbetaalde baan? Welke instellingen hanteren een numerus fixus of andere aanvullende toelatingseisen? Hoe zit dat met het bindend studieadvies?

In de Keuzegids hbo vind je de informatie die je nodig hebt voor het maken van een weloverwogen keuze. Voor iedereen die een vervolgopleiding kiest, of helpt bij studiekeuze, is de Keuzegids een gewaardeerd hulpmiddel.

De onafhankelijke redactie van Keuzegids vergelijkt al 30 jaar alle hbo-bachelors in Nederland en beoordeelt deze onafhankelijk en kritisch op hun kwaliteit op het gebied van inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding loopbaan en sfeer. Daarnaast kijkt Keuzegids naar het studiesucces van studenten: lukt het studenten om het tweede jaar te halen en halen zij hun diploma binnen vijf jaar?

Wat staat er nog meer in de Keuzegids hbo?

  • Alle hbo-bachelors, met feiten (o.a. instroom, collegegeld en voertaal) en een beschrijving van de studieprogramma’s – ook van particuliere instellingen. Ook lees je welke specialisaties je waar kunt doen.
  • Toelatingseisen. Kun je je met elk profiel aanmelden, of moet je bepaalde vakken hebben gevolgd? Is er een numerus fixus of een speciale selectieprocedure?
  • Arbeidsmarktperspectieven. Die zijn zeker niet voor elke studie even goed. We melden de kans op een passende baan én het gemiddelde startsalaris.
×
«
»
Format: Aantal pagina’s: Verschijningsdatum: ISBN: Prijs:
Boek, geïllustreerd 320 13 oktober 2022
9789087610890
€37,95

Onafhankelijk studieadvies

De Keuzegids wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie, zonder sponsoring of subsidiëring van bedrijven, instellingen of de overheid. In deze gids geen marketingpraatjes dus, maar eerlijke informatie. De studentenoordelen komen van de Nationale Studenten Enquête (NSE), die elk jaar door studenten wordt ingevuld. Wij tonen die gegevens op zo’n manier dat er een eerlijk beeld ontstaat van wat studenten vinden van hun opleiding. Ook geven wij een helder beeld van het studiesucces (Vereniging Hogescholen) en de arbeidsmarkt (ROA). Meer over onze methodiek vind je hier.

Maak je studiekeuze op papier en online

De Keuzegids verschijnt zowel op papier als online.

Naar de Keuzegids OnlineBestel het boek in de webshop

Correcties en aanvullingen

Er zijn altijd aanvullingen en correcties die we verzamelen na het verschijnen van de papieren keuzegidsen. In de online versies van de keuzegidsen worden deze aanvullingen verwerkt middels updates.