Keuzegids hbo omdat je wil weten wat je diploma straks waard is
Bekijk voorbeeldartikel

Studiekeuze maken

Een geschikte hbo-opleiding kiezen is niet eenvoudig. Je moet er goed over nadenken, maar ondertussen vliegen de pakkende slogans en marketingpraatjes van hogescholen je om de oren. Laat je niet van de wijs brengen, en raadpleeg de Keuzegids Hbo. Daar vind je heldere en onafhankelijke informatie over alle hbo-opleidingen in Nederland.

Het antwoord op al je vragen en meer vind je in de Keuzegids Hbo 2019. De onafhankelijke redactie van de Keuzegids vergelijkt al 25 jaar alle hbo-opleidingen van Nederland en beoordeeld deze onafhankelijk en kritisch op hun kwaliteit op het gebied van contacturen, vakkennis docenten, faciliteiten, Engelstaligheid, waardering van studenten en veel meer.

Wat staat er in de Keuzegids Hbo?

  • Een overzicht van 1170 hbo-opleidingen (voltijd, deeltijd en duaal),
  • Een kwalitatieve vergelijking per opleiding
  • Een overzicht van kans op werk en startsalaris,
  • Cijfers over het aantal uitvallers en afgestudeerden,
  • De toelatingseisen per opleiding,
  • Alles wat je als toekomstig hbo-student moet weten, van collegegeld tot internationaal onderwijs
  • Dit jaar met een compleet nieuwe lay-out: kleurrijker, frisser en gebruiksvriendelijker
×
«
»
Format: Aantal pagina’s: Verschijningsdatum: ISBN: Prijs:
Boek, geïllustreerd 262 4 oktober 2018 9789087610739 €29,95

Onafhankelijk studieadvies

De Keuzegids wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie, zonder sponsoring of subsidiëring van bedrijven, instellingen of de overheid. In deze gids geen marketingpraatjes dus, maar eerlijke informatie. De studentenoordelen komen van de Nationale Studenten Enquête (NSE), die elk jaar door studenten wordt ingevuld. Wij tonen die gegevens op zo’n manier dat er een eerlijk beeld ontstaat van wat studenten vinden van hun opleiding. Ook geven wij een helder beeld van het studiesucces (Vereniging Hogescholen), de arbeidsmarkt (ROA) en het oordeel van onderwijsexperts van de NVAO. Meer over onze methodiek vind je hier.

Maak je studiekeuze op papier en online

De Keuzegids verschijnt zowel op papier als online.

Naar de Keuzegids OnlineBestel het boek in de webshop

Correcties en aanvullingen

Er zijn altijd aanvullingen en correcties die we verzamelen na het verschijnen van de papieren keuzegidsen. In de online versies van de keuzegidsen worden deze aanvullingen verwerkt middels updates.