• 05 april 2017
  • · Keuzegids Online

Vernieuwing Keuzegids Online

De online Keuzegids groeit en dus gaan we hem verder vernieuwen. Er wordt hard gewerkt aan een modernere opmaak en navigatie. En voor middelbare scholen gaan we ons aanbod sterker koppelen aan het portal DeDecaan.net.

De één leest graag alles over een studierichting, de ander wil snel en handig opleidingen vergelijken. En nog weer een ander ziet graag alle details over die ene opleiding bij Hogeschool X. Voor al die gebruikers maken we de Keuzegids. Dat blijven we doen in boekvorm, omdat nog steeds heel veel lezers dat prettig vinden. Maar tegelijk wordt de Keuzegids online steeds belangrijker. We bieden hem vooral aan via scholen en instellingen die voor hun leerlingen en studenten een kritische en onafhankelijke blik op het opleidingsaanbod gunnen.

Tablet

Die onlineversie wordt dit jaar dus flink vernieuwd. In het nieuwe schooljaar krijgt de gids een moderner jasje. Dat gaat niet alleen om een ander kleurtje of lettertje. De hele Keuzegidswebsite wordt handiger doorzoekbaar en leesbaar voor tablet en smartphone. Ze worden “responsive” zoals dat heet. En we maken de extra informatie die we per opleiding kunnen bieden, beter toegankelijk. Dat maakt het vinden en vergelijken van opleidingen straks nog interessanter.

DeDecaan.net

Voor middelbare scholen verandert er nog iets anders. De Keuzegids gaat intensiever samenwerken met DeDecaan.net, het grootste onafhankelijke portal voor profiel- en studiekeuze.
Samen kunnen we meer werk maken van vernieuwing en verdieping van ons informatieaanbod. Daarom wordt de koppeling tussen DeDecaan en de Keuzegids verbeterd: minder clicks, meer gemak. Scholen die tot nu toe alleen met de Keuzegids online werkten, worden snel over deze samenwerking geïnformeerd.