• 05 juni 2020
 • · Keuzegids

Vacature redacteur (fulltime)

Wil je het verschil maken voor studiekiezers? Durf jij nuchter en zakelijk te oordelen over het mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs? Schrijf je graag voor verschillende doelgroepen, van jongeren tot experts? Dan zijn we op zoek naar jou!

 Jouw rol
Als redacteur ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het schrijven van informatieve teksten over studierichtingen en de verschillen tussen opleidingen (zoals inhoud, onderwijskwaliteit en baankansen). Je verzorgt de inhoud van interessante artikelen over bijvoorbeeld de toegang tot opleidingen, de impact van internationalisering en de studiekosten.

Verder houd je de planning in de gaten en stuur je freelancers aan. Je onderhoudt contact met onderwijsinstellingen en andere belanghebbenden, en je denkt mee over de verspreiding van onze kennis onder onze klanten.

Wie ben jij?
Jij bent kritisch en ondernemend en je denkt graag mee over relevante onderwerpen voor studiekiezers, ouders, decanen en het vervolgonderwijs. Je werkt secuur, hebt affiniteit met onderwijs en draagt graag bij aan een heldere, landelijke vergelijking van opleidingen.

Functie-eisen

 • Een afgeronde wo-opleiding in een relevante richting, bijvoorbeeld communicatie of Nederlands
 • Een vlotte pen
 • Sterk in taal en grammatica
 • Affiniteit met onderwijs
 • Creatief en doortastend
 • Gevoel voor cijfers
 • Goede projectmanager

Wij bieden

 • Een afwisselende en zelfstandige functie binnen een jong en enthousiast team
 • Een handige locatie op loopafstand van Leiden Centraal
 • Een salaris van 2000-2300 bruto, afhankelijk van kennis en ervaring

Over de Keuzegids
De Keuzegids is een onafhankelijk platform waar we opleidingen in het mbo, hbo en wo met elkaar vergelijken. Dit doen we op grond van de best beschikbare data én eigen onderzoek. We springen in de bres voor studiekiezers en pleiten voor de toegang tot goede informatie. Daarnaast signaleren we opvallende trends en schrijven we over belangrijke ontwikkelingen. Onze diverse publicaties, zoals de Keuzegids en Keuzespecials, worden niet alleen door studiekiezers, maar ook door politici, onderwijsinstellingen en andere belanghebbenden scherp in de gaten gehouden.

Het is ons doel om aankomende studenten met goede, onafhankelijke informatie te ondersteunen bij het maken van een studiekeuze. Om zoveel mogelijk scholieren op zoveel mogelijk momenten in hun schoolloopbaan te bereiken, werken we nauw samen met DeDecaan.net en Yubu.

Interesse?
Voor meer informatie over deze functie kun je terecht bij Nicole van der Elst via nicole.vanderelst@keuzegids.nl of 071 – 523 13 41. Ben je al helemaal enthousiast geworden? Solliciteer dan via het sollicitatieformulier (https://yubu.homerun.co/redacteur-40u-w/nl/apply)!

Reageren kan tot en met 19 juni 2020. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer nieuws

 • 09 Jun 2020
  KeuzeSpecial

  Eerste KeuzeSpecial verschenen

  In mei verscheen onze eerste KeuzeSpecial, een nieuw journalistiek magazine waarin in elke editie één studierichting wordt uitgediept. In elk nummer staan achtergrondverhalen, inhoudelijke informatie en interviews met studenten en alumni. Natuurlijk…

 • 12 Mar 2020
  Internationalisering

  Masteropleidingen internationaler: steeds minder Nederlandstalige docenten

  12 maart 2020 – Al jaren stijgt niet alleen de instroom van buitenlandse masterstudenten, maar komt ook het wetenschappelijk personeel steeds vaker van buiten de landsgrenzen. Inmiddels wordt tweederde van de masteropleidingen…

 • 02 Mar 2020
  Keuzegids mbo 2020

  Nog steeds geen centrale database numerus fixus-opleidingen mbo

  2 maart 2020 – In januari 2019 concludeerde de Keuzegids dat mbo-studenten haast moeten maken met hun inschrijving, want steeds meer opleidingen hanteren een numerus fixus met het principe ‘wie het eerst…

Naar nieuws