Vacature data-analist bij de Keuzegids

.

Vacature data-analist Keuzegids

De Keuzegids is een onafhankelijke, kritische ‘consumentengids’ waarin we opleidingen in het mbo, hbo en wo met elkaar vergelijken. Naast de jaarlijkse uitgave van de Keuzegids is er ook een digitaal platform en maken we speciale benchmarkrapporten en trendanalyses voor opleidingen en andere organisaties. De Keuzegids werkt samen met DeDecaan.net en YUBU voor het beste en meest complete LOB-platform in Nederland. Met onafhankelijke data, een persoonlijk loopbaantraject per leerling en innovatieve apps bieden we scholen de allerbeste en meest complete ondersteuning bij het verzorgen van onafhankelijke, kwalitatief hoogstaande studiekeuzebegeleiding.

Om ons team te versterken zoeken wij met spoed een:

Data-analist, 32-40 uur

Als data-analist ben je samen met een collega verantwoordelijk voor het verzamelen, analyseren en verrijken van data over alle vervolgopleidingen in Nederland. Dit zijn bijvoorbeeld resultaten van studentenenquêtes en cijfers over studiesucces en arbeidsmarktkansen. Je helpt verschillen tussen opleidingen voor een breed publiek inzichtelijk te maken.

Wie ben jij?:

Jij bent kritisch en ondernemend, je denkt graag zelf mee over relevante data en analyses. Je hebt oog voor detail, hebt affiniteit met onderwijs en vindt het leuk om bij te dragen aan een heldere vergelijking van opleidingen.

Functie-eisen:

• Sterk in statistiek en data-analyse (o.a. met SPSS, Excel, Access)
• Feeling voor datavisualisatie en interesse in big data
• Affiniteit met journalistiek, voorlichting of onderwijsdata is een pre
• Bij voorkeur wo-achtergrond en -denkniveau

Wat wij bieden:

Je komt bij de Keuzegids werken in een klein en enthousiast team, binnen het Centrum Hoger Onderwijs Informatie. Wij bieden een baan van 32 tot 40 uur per week, tegen een marktconform salaris. Voor meer informatie kun je contact opnemen met hoofdredacteur Frank Steenkamp op 071-5234311 of via beheer@choi.nl. Solliciteren kan tot en met 4 december 2018 door je cv en motivatiebrief te mailen naar genoemd mailadres. Selectiegesprekken worden gehouden op 7 december.