• 13 november 2017
  • · Arbeidsmarkt

Vacature data-analist

De Keuzegids staat voor een reeks onafhankelijke kritische ‘consumentengidsen’ waarin we alle opleidingen in het mbo, hbo en wo met elkaar vergelijken. We maken naast de jaarlijkse boeken en de digitale editie ook speciale benchmarkrapporten met trendanalyses voor opleidingen en andere organisaties.

Om ons team te versterken zoeken wij een:

Data-analist, 32-40 uur

Als data-analist ben je verantwoordelijk voor het verzamelen, analyseren en verrijken van data over alle vervolgopleidingen in Nederland, onder meer de resultaten van studentenenquêtes en cijfers over studiesucces. Je vindt het leuk om verschillen tussen opleidingen op een slimme manier voor een breed publiek inzichtelijk te maken.

Wie ben jij?

Jij bent assertief en ondernemend, je denkt graag zelf mee over relevante data en analyses.
Je hebt affiniteit met het onderwijs en vindt het leuk om een bijdrage te leveren aan het studiekeuzeproces van middelbare scholieren.

Functie-eisen

  • Je bent sterk in statistiek en data-analyse (o.a. met SPSS, Excel, Access)
  • Ervaring met SQL is een pre
  • Je hebt feeling voor datavisualisatie en interesse in big data
  • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau
  • Ervaring met onderwijsdata is eveneens een pluspunt

Wij bieden

De Keuzegids is een open en informele organisatie. Je krijgt gezellige collega’s en een fijne werkomgeving in het centrum van Leiden. Daarnaast bieden wij een marktconform salaris. De arbeidsomvang voor deze functie bedraagt 32-40 uur per week. Voor meer informatie kun je contact opnemen met hoofdredacteur Frank Steenkamp op 071-5234311 of via beheer@choi.nl. Solliciteren kan tot en met 24 november 2017 door je cv en motivatiebrief te mailen naar: beheer@choi.nl.