• 12 september 2017
  • · Keuzegids

Samenwerking Keuzegids en DeDecaan.net

De Keuzegids werkt vanaf dit schooljaar samen met DeDecaan.net. Alle scholen die gebruik maken van het LOB-pluspakket van DeDecaan.net hebben daardoor ook toegang tot de onafhankelijke keuzegidsbeoordelingen van de vervolgopleidingen.

DeDecaan.net en de Keuzegids maken zich allebei sterk voor kritische objectieve informatie over het vervolgonderwijs. Met de samenwerking vergroten wij het bereik van de Keuzegids onder middelbare scholieren aanzienlijk en kunnen wij investeren in de kwalitatieve en digitale doorontwikkeling van de Keuzegids.

“Voor veel scholen is de samenwerking een waardevolle uitbreiding op hun LOB-pakket”, zegt de nieuwe hoofdredacteur van DeDecaan.net Irene de Bel. “Voor enkele scholen, die liever gebruik maken van een ander LOB-systeem, bleek het lastig om nog steeds toegang te hebben tot uitsluitend de Keuzegids online. Om die scholen tegemoet te komen, maken we individuele afspraken zodat ook voor hen de toegang tot de Keuzegids digitaal gegarandeerd blijft.”

De eerste voordelen van de inhoudelijke samenwerking zijn dit schooljaar al zichtbaar. Op de Studiekeuzedagen, die DeDecaan.net op diverse middelbare scholen organiseert, ervaren leerlingen, decanen en mentoren direct het belang van objectieve informatie bij hun keuze. Frank Steenkamp, hoofdredacteur van de Keuzegids: “Wij vinden het belangrijk om alle scholieren eerlijke informatie te geven over hun mogelijke vervolgopleidingen zodat zij onafhankelijk van de marketingafdelingen hun keuze kunnen bepalen. Door de samenwerking met DeDecaan.net bereiken wij nu veel meer scholieren. ”