• 19 april 2023
 • · Vacature

Kom stage lopen op onze redactie!

Vacature: redactiestagiair(e) hbo/wo (32-40 uur)

Wil je het verschil maken voor studiekiezers? Schrijf jij makkelijk toegankelijke teksten in foutloos Nederlands én kan je goed factchecken? Dan heeft Keuzegids een stageplek voor jou! Van september 2023 t/m november 2023 kun jij het redactieteam komen versterken. Een langere stage is ook mogelijk.

Over Keuzegids
Keuzegids is een onafhankelijk platform dat allerlei relevante informatie verstrekt over het middelbaar en hoger (beroeps)onderwijs en opleidingen met elkaar vergelijkt. Dit doen we op grond van de best beschikbare data én eigen onderzoek. We springen in de bres voor studiekiezers en pleiten voor toegang tot goede informatie. Daarnaast signaleren we opvallende trends en schrijven we over belangrijke ontwikkelingen. Onze diverse publicaties, zoals de Keuzegidsen, worden niet alleen door studiekiezers, maar ook door politici, onderwijsinstellingen en andere belanghebbenden scherp in de gaten gehouden.

Het is ons doel om aankomende studenten van goede, onafhankelijke informatie te voorzien, zodat zij een weloverwogen studiekeuze kunnen maken.

Tijdens jouw stage
Als redactiestagiair(e) krijg je de kans om volop mee te draaien in het team. Je redigeert de artikelen die in de Keuzegidsen mbo, hbo en universiteiten staan. Het gaat dan vooral om de artikelen waarin beschreven staat wat je leert tijdens de opleidingen en waarin ze van elkaar verschillen. Ook mag je een kritische blik werpen op algemene artikelen over bijvoorbeeld studiekosten, de toegang tot opleidingen en de impact van internationalisering. Je controleert of de informatie nog actueel is en past deze waar nodig aan. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor data die in tabellen staan. Tijdens deze stage krijg je dus volop de kans om veel ervaring op te doen als redacteur.

Wie ben jij?
Jij bent kritisch, leergierig en weet van aanpakken. Je houdt van taal, vindt het belangrijk dat informatie klopt en teksten prettig leesbaar zijn. Je werkt graag mee aan een concreet product: drie mooie en informatieve gidsen voor studiekiezers, met straks ook jouw naam in het colofon!

Verder maak je ons ook blij met de volgende dingen:

 • Student(e) Nederlandse taal & cultuur, journalistiek, communicatie of taalwetenschap
 • Een vlotte pen
 • Enthousiast worden van factchecken en het controleren van data
 • Goed kunnen omgaan met deadlines
 • Affiniteit met onderwijs
 • Zowel goed zelfstandig als samen kunnen werken
 • Openstaan om veel te leren!

Wij bieden

 • Een leerzame werkervaring in een gezellig en hardwerkend redactieteam
 • De gelegenheid om mee te denken over de gidsen en andere producten van Keuzegids
 • Een gezellig kantoor op loopafstand van Leiden Centraal en de mogelijkheid thuis te werken
 • Een stagevergoeding

Interesse?
Voor meer informatie over deze functie kun je terecht bij Julia van Steennis via julia.vansteennis@keuzegids.nl en 071 – 523 13 41. Ben je al helemaal enthousiast geworden? Stuur je CV en motivatiebrief dan naar info@keuzegids.nl. We zien je mailtje graag tegemoet!

Reageren kan zolang de vacature op onze website staat. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Meer nieuws

 • 09 Mar 2023
  Masters

  Excellente beoordeling masters vooral binnen onderwijs en economie

  9 maart 2023 – Excellente masters zijn voornamelijk te vinden in de vakgebieden onderwijs & opvoeding en economie & bedrijf. Dat blijkt uit de Keuzegids masters 2023. In totaal worden maar liefst…

 • 24 Feb 2023
  Vacature

  Vacature: redactiestagiair(e) hbo/wo (32-40 uur)

  Wil je het verschil maken voor studiekiezers? Schrijf jij makkelijk toegankelijke teksten in foutloos Nederlands én kan je goed factchecken? Dan heeft Keuzegids een stageplek voor jou! Van september 2023 t/m november…

 • 12 Jan 2023
  Mbo

  Inzage studenttevredenheid niet verplicht voor mbo’s

  Keuzegids mbo 2023 zonder studentenoordelen 12 januari 2023 – In de vandaag verschenen Keuzegids mbo 2023 ontbreken de studentenoordelen. Een aantal grote ROC’s heeft ervoor gekozen niet meer mee te werken aan…

Naar nieuws