Keuzegids hbo 2019 komt uit

Het is het weer zover: De Keuzegids hbo 2019 komt uit. Net als anders vind je hier weer nuttige info over de kwaliteit van opleidingen, aanmelddeadlines en toelatingseisen. Wel is er aan de vormgeving één en ander veranderd: de Keuzegids is in een nieuw jasje gestoken. Hier de belangrijkste veranderingen op een rijtje.

Wie ‘m in zijn handen houdt merkt het meteen: de gids is dikker geworden. In het verleden kreeg de redactie nog wel eens te horen dat de Keuzegids een beetje aan een ‘scheikundeboek’ deed denken. In de nieuwe opmaak is daarom meer ademruimte genomen zodat de lezer de inhoud rustig tot zich door kan laten dringen.

Ook is er meer ruimte voor de verschillende factsheets over arbeidsmarkt, toelating en onderwijskwaliteit. De gids is bovendien full colour, dus de verschillen komen extra sterk naar voren. Op deze manier is het zowel mogelijk om een artikel snel te scannen, als om er rustig voor te gaan zitten.

Tenslotte ziet de Keuzegids sterretjes. De vertrouwde plussen en minnen aan het einde van de tabel zijn vervangen door een oordeel van nul tot vijf sterren. Topopleidingen met een score van 75 punten of hoger worden nog steeds onderscheiden. Je ziet dat nu aan een medaille voorin de tabel.

De Keuzegids hbo 2019 komt uit op 4 oktober en kost €28,95.

De Keuzegids universiteiten volgt op 13 november, de Keuzegids Mbo op 11 december en de Keuzegids Masters op 26 februari.

Meer nieuws

 • 05 Feb 2019
  Studieschuld

  Hbo-studenten vaak in het rood

  Ruim één op de vijf hbo-studenten komt moeilijk rond. Sommigen hebben daardoor last van concentratie- en slaapproblemen, blijkt uit onderzoek. Studenten zouden graag willen dat de instelling hier meer aandacht aan besteedt.…

 • 29 Jan 2019
  Inschrijving

  Keuzegids: Gevaar voor overhaaste studiekeuze in mbo

  Studiekiezers mogen niet te lang aarzelen, anders zit de mbo-opleiding van hun keuze vol en worden ze niet meer toegelaten. Doktersassistent, fotograaf, vormgever… Een flink aantal opleidingen zegt ‘wie het eerst komt,…

 • 28 Jan 2019
  Studiekosten

  ‘Studenten met lening hebben meer last van stress en prestatiedruk’

  ‘Studenten met lening hebben meer last van stress en prestatiedruk’ Studenten met een studielening zijn vaker extreem vermoeid en emotioneel uitgeput, blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ISO. Ook zouden…

Naar nieuws