Keuzegids hbo 2019 komt uit

Het is het weer zover: De Keuzegids hbo 2019 komt uit. Net als anders vind je hier weer nuttige info over de kwaliteit van opleidingen, aanmelddeadlines en toelatingseisen. Wel is er aan de vormgeving één en ander veranderd: de Keuzegids is in een nieuw jasje gestoken. Hier de belangrijkste veranderingen op een rijtje.

Wie ‘m in zijn handen houdt merkt het meteen: de gids is dikker geworden. In het verleden kreeg de redactie nog wel eens te horen dat de Keuzegids een beetje aan een ‘scheikundeboek’ deed denken. In de nieuwe opmaak is daarom meer ademruimte genomen zodat de lezer de inhoud rustig tot zich door kan laten dringen.

Ook is er meer ruimte voor de verschillende factsheets over arbeidsmarkt, toelating en onderwijskwaliteit. De gids is bovendien full colour, dus de verschillen komen extra sterk naar voren. Op deze manier is het zowel mogelijk om een artikel snel te scannen, als om er rustig voor te gaan zitten.

Tenslotte ziet de Keuzegids sterretjes. De vertrouwde plussen en minnen aan het einde van de tabel zijn vervangen door een oordeel van nul tot vijf sterren. Topopleidingen met een score van 75 punten of hoger worden nog steeds onderscheiden. Je ziet dat nu aan een medaille voorin de tabel.

De Keuzegids hbo 2019 komt uit op 4 oktober en kost €28,95.

De Keuzegids universiteiten volgt op 13 november, de Keuzegids Mbo op 11 december en de Keuzegids Masters op 26 februari.

Meer nieuws

 • 11 Dec 2018
  Studieschuld

  Hogere rente op studieschuld: alleen regeringspartijen zijn voor

  Hogere rente op studieschuld: alleen regeringspartijen zijn voor De kogel is door de kerk: de rente op studieschulden gaat omhoog. Met de kleinst mogelijke meerderheid is het voorstel vanmiddag door de Tweede…

 • 11 Dec 2018
  Mbo

  Miljoenen onbenut voor sprong mbo’ers naar hbo

  Miljoenen onbenut voor sprong mbo’ers naar hbo Hogescholen lieten enkele miljoenen euro’s liggen die ze mochten gebruiken om de overgang van mbo naar hbo te verbeteren. Er was 7,4 miljoen beschikbaar en…

 • 11 Dec 2018
  Mbo

  Mbo-scholen willen geen uitkeringen toekennen

  Mbo-scholen willen geen uitkeringen toekennen Ook mbo-studenten die buiten hun schuld vertraging oplopen kunnen straks een financiële vergoeding krijgen. De MBO Raad is daar blij mee, maar wil niet dat de scholen…

Naar nieuws