Keuzegids hbo 2019 komt uit

Het is het weer zover: De Keuzegids hbo 2019 komt uit. Net als anders vind je hier weer nuttige info over de kwaliteit van opleidingen, aanmelddeadlines en toelatingseisen. Wel is er aan de vormgeving één en ander veranderd: de Keuzegids is in een nieuw jasje gestoken. Hier de belangrijkste veranderingen op een rijtje.

Wie ‘m in zijn handen houdt merkt het meteen: de gids is dikker geworden. In het verleden kreeg de redactie nog wel eens te horen dat de Keuzegids een beetje aan een ‘scheikundeboek’ deed denken. In de nieuwe opmaak is daarom meer ademruimte genomen zodat de lezer de inhoud rustig tot zich door kan laten dringen.

Ook is er meer ruimte voor de verschillende factsheets over arbeidsmarkt, toelating en onderwijskwaliteit. De gids is bovendien full colour, dus de verschillen komen extra sterk naar voren. Op deze manier is het zowel mogelijk om een artikel snel te scannen, als om er rustig voor te gaan zitten.

Tenslotte ziet de Keuzegids sterretjes. De vertrouwde plussen en minnen aan het einde van de tabel zijn vervangen door een oordeel van nul tot vijf sterren. Topopleidingen met een score van 75 punten of hoger worden nog steeds onderscheiden. Je ziet dat nu aan een medaille voorin de tabel.

De Keuzegids hbo 2019 komt uit op 4 oktober en kost €28,95.

De Keuzegids universiteiten volgt op 13 november, de Keuzegids Mbo op 11 december en de Keuzegids Masters op 26 februari.

Meer nieuws

 • 02 May 2019
  Geen categorie

  De Keuzegids Hbo 2020

  Dit jaar hebben de hogescholen besloten niet meer mee te doen met de Nationale Studenten Enquête (NSE). Dat vinden wij erg jammer. Maar de nieuwe Keuzegids Hbo verschijnt hoe dan ook dit…

 • 30 Apr 2019
  Geen categorie

  Leerroute, major, specialisatie of track?

  Hogescholen en universiteiten gebruiken soms wel dertig verschillende termen voor een specialisatie binnen een opleiding. Dat is verwarrend vinden Kamerleden, maar één definitie ligt volgens de minister niet voor de hand. Vorig…

 • 25 Apr 2019
  Inschrijving

  Aanmelden voor het hoger onderwijs? Doe het vóór 1 mei!

  Twijfel je tussen een studie Nederlands of Engels? Economie of bedrijfskunde? Social work of hbo-rechten? Cultuurwetenschappen of sociologie? Of twijfel je tussen verschillende universiteiten of hogescholen? Je hebt nog tot en met…

Naar nieuws