• 21 maart 2018
 • · Keuzegids

Gratis toegang tot de Keuzegids Online

Afgelopen maand kwam de Keuzegids Masters 2018 uit. Nu is het natuurlijk in ons belang dat zoveel mogelijk masterkiezers de gids kopen. Maar sommige studenten hebben al gratis toegang. Misschien zelfs zonder dat ze het zelf weten. Kijk dus direct of één van de onderstaande situaties op jou van toepassing is.

Je bent student op een hogeschool of universiteit met een campuslicentie

Als jouw hogeschool of universiteit een campuslicentie heeft, kun je gratis gebruikmaken van de Keuzegids online zolang je op het netwerk van de instelling bent. Dus bijvoorbeeld in de bibliotheek kun je de Keuzegids Online altijd bekijken.

Ga naar de Keuzegids Online en kies de gids die je wilt bekijken. Normaal gesproken kom je een betaalmuur tegen waar je moet inloggen. Maar als je op het netwerk van de instelling zit, word je automatisch ingelogd.

Universiteiten met een campuslicentie

Universiteit van Amsterdam
Radboud Universiteit Nijmegen
Rijksuniversiteit Groningen
Maastricht University
Universiteit Utrecht
Technische Universiteit Eindhoven
Technische Universiteit Delft
Wageningen University
Erasmus Universiteit Rotterdam
Universiteit Leiden

Hogescholen met een campuslicentie

Hogeschool Zuyd
Stenden Hogschool
Fontys
Hogechool Utrecht
Haagse hogeschool
Hanze hogeschool
Hogeschool Arnhem Nijmegen
Academie verloskunde Maastricht
(Avans hogeschool, hogeschool Windesheim, de Hotelschool Den Haag, Hogeschool Saxion en de NHTV hogeschool hebben alleen een campuslicentie op de Keuzegids Hbo 2018).

Je hebt een papieren gids gekocht

Iedereen die een papieren Keuzegids Masters 2018 heeft gekocht, heeft ook toegang tot de Keuzegids Online. De artikelen zijn grotendeels hetzelfde, maar in veel gevallen kun je in de online editie doorklikken naar andere artikelen of relevante info. En de grootste toevoeging online is onze online tool de mastervergelijker. Hierin kun je – de naam zegt het al – verschillende masters met elkaar vergelijken en vind je informatie over selectie, tracks en collegegeld.

Helemaal achterin het boek, op de binnenkant van de achterflap vind je een sticker. Hierop staat een inlogcode. Deze kun je gebruiken om in te loggen in de Keuzegids online. Ga naar de website van de Keuzegids en klik naar de online versie van de Keuzegids Masters.

Meer nieuws

 • 13 Jul 2018
  Selectie

  Nieuw onderzoek: geen gelijke kansen bij selectie

  Het woord ‘discriminatie’ wordt nergens genoemd, maar kandidaten met een niet-westerse migratieachtergrond, met lager opgeleide ouders of met een functiebeperking scoren op sommige onderdelen van toelatingstoetsen slechter dan je zou verwachten. Nader…

 • 29 Jun 2018
  Onderwijskwaliteit

  Docenten krijgen meeste lof bij twee kleine opleidingen

  Deze week zijn de uitkomsten van de Nationale Studenten Enquête 2018 verschenen, waarin tienduizenden studenten hun mening geven over allerlei aspecten van het onderwijs. Ze oordelen ook over hun docenten: zijn ze…

 • 19 Jun 2018
  Keuzegids

  Handige websites

  Voor een overzicht van opleidingen in Nederland: www.mbostart.nl www.hbostart.nl www.hbo.startpagina.nl/ www.universiteitstart.nl www.deeltijd-opleidingen.nl www.masters-opleidingen.nl www.studiekeuze123.nl Voor informatie over studeren in het buitenland: www.nuffic.nl Blog over studiekosten: http://www.studie-kosten.nl/ Blog over studiekeuze voor ouders: https://weblog.wur.nl/studiekeuzekind/…

Naar nieuws