Even voorstellen: Bas Belleman, nieuwe hoofdredacteur

Bas Belleman (1978) is deze maand aangetreden als hoofdredacteur van de Keuzegids. Hij is tevens de nieuwe directeur van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.), dat de Keuzegids uitgeeft en aanverwante diensten levert voor de onderwijssector.

Belleman is geen onbeschreven blad in de wereld van het onderwijs: hiervoor werkte hij jarenlang bij het Hoger Onderwijs Persbureau (HOP). Daar schreef hij nieuwsberichten en achtergrondverhalen voor universiteits- en hogeschoolbladen over politiek, onderwijskwaliteit, financiering, toegankelijkheid, de overstap van mbo naar hbo en nog veel meer.

Daarnaast schreef Belleman over Nederlandse literatuur voor dagblad Trouw en over poëzie voor onder meer De Groene Amsterdammer en tijdschrift Awater. In Filosofie Magazine verzorgde hij een column over eufemismen. Hij debuteerde onder de vleugels van Gerrit Komrij als dichter en publiceerde drie bundels en een Shakespeare-vertaling.

Hij is de opvolger van Frank Steenkamp (64), die de afgelopen 26 jaar leiding gaf aan de Keuzegids. Maar Steenkamp gaat niet weg! Hij blijft actief bij C.H.O.I, met name op het gebied van onderwijsdata en benchmarking voor instellingen.

Belleman groeide op in Egmond aan Zee en verhuisde naar de andere kant van het land voor de opleiding Cultuur- en Wetenschapsstudies aan de Universiteit Maastricht. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Nog een paar jaar en dan gaan ze een vervolgopleiding kiezen.

Meer nieuws

 • 05 Feb 2019
  Studieschuld

  Hbo-studenten vaak in het rood

  Ruim één op de vijf hbo-studenten komt moeilijk rond. Sommigen hebben daardoor last van concentratie- en slaapproblemen, blijkt uit onderzoek. Studenten zouden graag willen dat de instelling hier meer aandacht aan besteedt.…

 • 29 Jan 2019
  Inschrijving

  Keuzegids: Gevaar voor overhaaste studiekeuze in mbo

  Studiekiezers mogen niet te lang aarzelen, anders zit de mbo-opleiding van hun keuze vol en worden ze niet meer toegelaten. Doktersassistent, fotograaf, vormgever… Een flink aantal opleidingen zegt ‘wie het eerst komt,…

 • 28 Jan 2019
  Studiekosten

  ‘Studenten met lening hebben meer last van stress en prestatiedruk’

  ‘Studenten met lening hebben meer last van stress en prestatiedruk’ Studenten met een studielening zijn vaker extreem vermoeid en emotioneel uitgeput, blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ISO. Ook zouden…

Naar nieuws