Even voorstellen: Bas Belleman, nieuwe hoofdredacteur

Bas Belleman (1978) is deze maand aangetreden als hoofdredacteur van de Keuzegids. Hij is tevens de nieuwe directeur van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.), dat de Keuzegids uitgeeft en aanverwante diensten levert voor de onderwijssector.

Belleman is geen onbeschreven blad in de wereld van het onderwijs: hiervoor werkte hij jarenlang bij het Hoger Onderwijs Persbureau (HOP). Daar schreef hij nieuwsberichten en achtergrondverhalen voor universiteits- en hogeschoolbladen over politiek, onderwijskwaliteit, financiering, toegankelijkheid, de overstap van mbo naar hbo en nog veel meer.

Daarnaast schreef Belleman over Nederlandse literatuur voor dagblad Trouw en over poëzie voor onder meer De Groene Amsterdammer en tijdschrift Awater. In Filosofie Magazine verzorgde hij een column over eufemismen. Hij debuteerde onder de vleugels van Gerrit Komrij als dichter en publiceerde drie bundels en een Shakespeare-vertaling.

Hij is de opvolger van Frank Steenkamp (64), die de afgelopen 26 jaar leiding gaf aan de Keuzegids. Maar Steenkamp gaat niet weg! Hij blijft actief bij C.H.O.I, met name op het gebied van onderwijsdata en benchmarking voor instellingen.

Belleman groeide op in Egmond aan Zee en verhuisde naar de andere kant van het land voor de opleiding Cultuur- en Wetenschapsstudies aan de Universiteit Maastricht. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Nog een paar jaar en dan gaan ze een vervolgopleiding kiezen.

Meer nieuws

 • 27 Jun 2019
  Geen categorie

  Vacature (senior)redacteur Keuzegids

  Wil je het verschil maken voor studiekiezers? Durf jij nuchter en zakelijk te oordelen over het mbo, hbo en wetenschappelijk onderwijs? Schrijf je graag voor verschillende doelgroepen, van jongeren tot experts? Dan…

 • 05 Jun 2019
  Selectie

  Meer dan 1 op 20 havisten doet geen examen in wiskunde

  5 juni 2019 – Ruim vijf procent van de havisten doet geen eindexamen wiskunde. Het gaat om zo’n 2.600 geslaagden per jaar. Daardoor sluiten ze veel – en soms nogal onverwachte –…

 • 23 May 2019
  Arbeidsmarkt

  Zo groot zijn die verschillen tussen hbo en wo niet

  Als het gaat om de aansluiting op de arbeidsmarkt is het verschil tussen hogescholen en universiteiten minder groot dan gedacht. Het Nederlandse stelsel is nooit zo extreem binair geweest, blijkt uit onderzoek…

Naar nieuws