Even voorstellen: Bas Belleman, nieuwe hoofdredacteur

Bas Belleman (1978) is deze maand aangetreden als hoofdredacteur van de Keuzegids. Hij is tevens de nieuwe directeur van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.), dat de Keuzegids uitgeeft en aanverwante diensten levert voor de onderwijssector.

Belleman is geen onbeschreven blad in de wereld van het onderwijs: hiervoor werkte hij jarenlang bij het Hoger Onderwijs Persbureau (HOP). Daar schreef hij nieuwsberichten en achtergrondverhalen voor universiteits- en hogeschoolbladen over politiek, onderwijskwaliteit, financiering, toegankelijkheid, de overstap van mbo naar hbo en nog veel meer.

Daarnaast schreef Belleman over Nederlandse literatuur voor dagblad Trouw en over poëzie voor onder meer De Groene Amsterdammer en tijdschrift Awater. In Filosofie Magazine verzorgde hij een column over eufemismen. Hij debuteerde onder de vleugels van Gerrit Komrij als dichter en publiceerde drie bundels en een Shakespeare-vertaling.

Hij is de opvolger van Frank Steenkamp (64), die de afgelopen 26 jaar leiding gaf aan de Keuzegids. Maar Steenkamp gaat niet weg! Hij blijft actief bij C.H.O.I, met name op het gebied van onderwijsdata en benchmarking voor instellingen.

Belleman groeide op in Egmond aan Zee en verhuisde naar de andere kant van het land voor de opleiding Cultuur- en Wetenschapsstudies aan de Universiteit Maastricht. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Nog een paar jaar en dan gaan ze een vervolgopleiding kiezen.

Meer nieuws

 • 27 Mar 2019
  Nationale Studenten Enquête

  Keuzegids over NSE-problemen: zonde voor het hbo

  De hogescholen trekken zich terug uit de Nationale Studenten Enquête van dit jaar. Doodzonde, vindt de Keuzegids, want hierdoor krijgen studiekiezers minder actuele informatie over hbo-opleidingen. Universiteiten en studentenorganisaties menen dat de…

 • 11 Mar 2019
  Geen categorie

  Minister over te snelle studiekeuze in mbo

 • 11 Mar 2019
  Geen categorie

  M/v-verschil in studiesucces niet eerder zo groot in hbo

  Van de vrouwelijke hbo-studenten behaalt 58 procent binnen vijf jaar het diploma. Van de mannen in het hbo slaagt maar 40 procent daarin. In geen enkele hbo-sector doen ze het in dit…

Naar nieuws